Doorgaan naar inhoud
Karakteristieke Villa in Heemstede

Karakteristieke Villa in Heemstede

Case Study: Trapopgang voorzien van houten 2D en 3D wandpanelen

In een prachtige villa uit 1930 heeft Wallmakers de trapopgang verfraaid met houten wandpanelen van Form At Wood. Deze villa, ontworpen door C. Mesman en voltooid door Alida Johanna van Waveren-Scheltema, kenmerkt zich door een geheimzinnige uitstraling dankzij torenachtige opbouwen, hoge trappen en een veelvoud aan versieringen. Ook het interieur van deze villa is spectaculair, het bevat ontzettend veel authentieke en historische elementen.

De Uitdaging

De uitdaging was om de authentieke sfeer van de villa te behouden terwijl moderne materialen werden toegepast. Dit vereiste precisie en vakmanschap om een harmonieuze integratie van modern design met historische elementen te bereiken.

De Oplossing

Het interieur van de villa bevat authentieke en fraaie elementen zoals gekleurde tegeltjes, bijzonder siermetselwerk en houten versieringen. Het was daarom van groot belang dat de toe te passen wandpanelen zorgvuldig werden afgestemd op de huidige interieurstijl van de villa. Er is gekozen voor een combinatie van diverse soorten 2D en 3D houten wandpanelen van Form At Wood. Hiermee is een ‘wild’ patroon gecreëerd waardoor het geheel een speelse en luchtige uitstraling krijgt. Het ontwerp omvat de volgende types wandpanelen:

Het Resultaat

Het eindresultaat is een stijlvolle en moderne trapopgang dat de historische charme van de villa versterkt. De wandpanelen van Form At Wood hebben de trapopgang omgetoverd tot een indrukwekkend designstuk dat naadloos aansluit bij de bestaande karakteristieke elementen van het interieur. De opdrachtgeefster was ontzettend blij met het eindresultaat en de manier waarop de wandpanelen de unieke uitstraling van haar woning hebben verrijkt.

Dit indrukwekkende project toont aan hoe moderne wandpanelen een prachtige toevoeging kunnen zijn aan een bestaand karakteristiek interieur. Het project in Heemstede is een inspirerend voorbeeld voor huiseigenaren en interieurdesigners die op zoek zijn naar manieren om historische en moderne elementen te combineren.

 

Project Villa Heemstede - Wandpanelen trapopgang | Wallmakers  Project Villa Heemstede - Wandpanelen trapopgang | Wallmakers

Projectinformatie

Land: Nederland

Model: Form At Wood - 2D Triangle, 2D Caro en 3D Diamond

Hout: Eik

Kleur: Donkerbruin (c05)

Hoeveelheid: 10 m2

Ruimte: Trapopgang

 

Volgend artikel Transformatie keuken